Οι Little Mix ξεπερνούν τις Spice Girls

Ένα επίτευγμα που δεν έχει καταφέρει άλλο γυναικείο συγκρότημα κάνουν δικό τους οι Little Mix.

Οι Little Mix είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία συγκροτήματα της εποχή μας, όμως αρχίζουν να αφήνουν και στο χρόνο και ξεπερνούν τις Spice Girls.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Φωνογραφική Βιομηχανία (BPI), το single «Touch» που περιλαμβανόταν στο διπλά πλατινένιο άλμπουμ «Glory Days» (2016) έχει σημειώσει πωλήσεις του ενός εκατομμυρίου στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόκειται για το τρίτο τραγούδι του κουαρτέτου που επιτυγχάνει αυτό το ορόσημο, με το «Shout Out To My Ex» από τον ίδιο δίσκο και το «Black Magic» από το «Get Weird» (2015) να έχουν προηγηθεί.

Το συγκεκριμένο επίτευγμα ανέδειξε τις Little Mix στο μοναδικό γυναικείο συγκρότημα με τρία singles στη σταδιοδρομία του που έχουν πραγματοποιήσει πωλήσεις άνω του ενός εκατομμυρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μόνο δύο singles των αξέχαστων Spice Girls ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο. Ήταν το «Wannabe», δηλαδή το ντεμπούτο τους στη δισκογραφία το 1996 και το «2 Become 1», από το πρώτο άλμπουμ τους «Spice» της ίδιας χρονιάς.

Λίγοι καλλιτέχνες έχουν καταφέρει να διαθέτουν τρία ή περισσότερα τραγούδια με πωλήσεις άνω του ενός εκατομμυρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ο Ed Sheeran (5 τραγούδια), η Rihanna (4), η Adele (3), η Zara Larsson (3) και ο Pharrell Williams (3). Οι Beatles οδηγούν την κούρσα με έξι singles.

Στις 24 Νοεμβρίου, οι Little Mix κυκλοφορούν το «Glory Days: The Platinum Edition» τη νέα έκδοση του τελευταίου δίσκου τους, η οποία θα περιέχει τρία ολοκαίνουρια τραγούδια συν το «Reggaetón Lento» με τους CNCO και ένα ντοκιμαντέρ με παρασκηνιακό υλικό από την καριέρα του συγκροτήματος.

SHARE: