Ο Pharrell Williams έγραψε ένα τραγούδι που θα κυκλοφορήσει σε 100 χρόνια

Μόνο εάν ενδιαφερθούμε για την κλιματική αλλαγή και το μέλλον του πλανήτη θα ακούσουν οι επόμενες γενιές το τραγούδι του Pharrell Williams.

Ο Pharrell Williams έγραψε ένα τραγούδι για ένα ιδιαίτερο σκοπό, το οποίο δε θα ακούσει κανείς για τα επόμενα εκατό χρόνια.

Στις 13 Νοεμβρίου, η μάρκα κονιάκ «Louis XIII» παρουσίασε το «100 Years» ή αλλιώς το «Τραγούδι που θα ακούσουμε μόνο εάν νοιαζόμαστε», μία πρωτότυπη μουσική δημιουργία του Αμερικανού hitmaker που δε θα κυκλοφορήσει πριν το 2117.

Η εταιρεία συνεργάστηκε με τον Pharrell Williams σε ένα καινοτόμο σχέδιο που δηλώνει την κοινή αφοσίωση στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Το τραγούδι είναι δημιουργική έκφραση της λεπτής σχέσης ανάμεσα στη φύση και στο χρόνο και στην επίδραση που έχουν οι άνθρωποι στο περιβάλλον τους.

Κάθε φιάλη του «Louis XIII» αντιπροσωπεύει επιτεύγματα γενεών, συνεπώς η μάρκα πρέπει πάντα να σκέφτεται έναν αιώνα μπροστά.

Το «100 Years» του Pharrell Williams ηχογραφήθηκε σε ένα δίσκο φτιαγμένο από άργιλο από το χαλικώδες έδαφος της περιοχής Cognac της Γαλλίας και αποθηκεύτηκε στα κελάρια του «Louis XIII», σε ένα χρηματοκιβώτιο τελευταίας τεχνολογίας ειδικά σχεδιασμένο από τον Fichet-Bauche, που καταστρέφεται μόνο όταν είναι βυθισμένο στο νερό.

Εάν η στάθμη της θάλασσας συνεχίσει να ανεβαίνει λόγω της κλιματικής αλλαγές, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι σε εκατό χρόνια ένα μέρος της Γης του πλανήτη μπορεί να είναι κάτω από το νερό.

Ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι το «100 Years» του Pharrell Williams θα το ακούσουν οι απόγονοί μας το Νοέμβριο του 2117, σε έναν αιώνα από τώρα, είναι να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Εάν δεν αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, οι μελλοντικές γενιές δε θα μπορέσουν ποτέ να ακούσουν το τραγούδι.

«Μου αρέσει το γεγονός ότι το “Louis XIII” σκέφτεται έναν αιώνα μπροστά», δηλώνει ο Pharrell Williams. «Πρέπει όλοι να κάνουμε το ίδιο για τον πλανήτη. Έχουμε κοινό συμφέρον για τη διατήρηση της φύσης για το μέλλον. Κάθε φιάλη είναι το επίτευγμα ζωής γενεών ανδρών και γυναικών. Πρόκειται για την κληρονομιά και τη μετάδοση».

Το «100 Years» έκανε πρεμιέρα σε ένα ιδιωτικό πάρτι ακρόασης στη Σαγκάη, στις 13 Νοεμβρίου, όπου ο τραγουδιστής – τραγουδοποιός το παρουσίασε για μία και μοναδική φορά. Οι εκατό τυχεροί επισκέπτες που συμμετείχαν δεν είχαν την άδεια να καταγράψουν την εμπειρία μιας ώρας. Έτσι το τραγούδι θα παραμένει μυστικό για τον επόμενο αιώνα.

Το «Louis XIII» και ο Pharrell Williams είχαν ως στόχο να εμπνεύσουν τους καλεσμένους να αναλάβουν δράση και να παρακινήσουν τους άλλους να συμμετάσχουν στη διεθνή προσπάθεια για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

SHARE:

Σχετικά