Οι Imagine Dragons παρουσίασαν το έκτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο “Loom”!

Ενώ το προηγούμενο άλμπουμ τους, το “Mercury – Acts 1 & 2” του 2021, ήταν ένα εκτενές έργο αποτελούμενο από 32 κομμάτια υπό την επίβλεψη του διάσημου παραγωγού Rick Rubin, το “Loom” είναι πολύ πιο συνοπτικό. Αποτελείται από μόλις εννέα τραγούδια και ηχογραφήθηκε σε διάστημα ενάμιση έτους με την πολύτιμη συνεργασία των μακροχρόνιων συνεργατών Mattman & Robin (γνωστοί από τη δουλειά τους με την Taylor Swift), οι οποίοι ανέλαβαν την πλήρη παραγωγή, κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα έργα της μπάντας που συχνά περιλάμβαναν μια ομάδα παραγωγών.

Δουλεύοντας στο στούντιο μαζί με τους Mattman & Robin, οι Imagine Dragons αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα πρώτα demos που είχαν ξεκινήσει, με τον τραγουδιστή Dan Reynolds να επιλέγει να γράψει νέα τραγούδια απευθείας στο στούντιο για πρώτη φορά.

Οι σχέσεις αποτελούν τον πυρήνα του “Loom”, και αυτό το άλμπουμ είναι το πρώτο που κυκλοφορεί ο Reynolds μετά το διαζύγιό του που ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

«Με κάθε δίσκο προσπαθώ να αντικατοπτρίσω τη ζωή μου την εκάστοτε χρονική περίοδο», δήλωσε ο Reynolds σε τηλεφωνική συνομιλία την περασμένη εβδομάδα. «Υπάρχουν μέρες που αισθάνομαι νοσταλγία, λύπη, χαρά ή θυμό, και πιστεύω ότι τα τραγούδια αντικατοπτρίζουν αυτά τα συναισθήματα. Προσπαθούμε πάντα να τα συνθέσουμε με τρόπο που να συνοψίζει το έργο», εξήγησε. «Αυτός ο δίσκος αφορά μια σχέση: το τέλος της, την αρχή και τη μέση», συνέχισε ο Reynolds. «Γι’ αυτό επιλέξαμε τον τίτλο “Loom”: όταν κάτι επικρέμαται, δεν είναι απαραίτητα κακό. Μπορεί να είναι κάτι καλό ή κάτι κακό. Υπάρχει επίσης η ιδέα ότι το εξώφυλλο του άλμπουμ απεικονίζει είτε ένα ηλιοβασίλεμα είτε μια ανατολή – και δεν γνωρίζουμε αν είναι το τέλος ή η αρχή κάποιου πράγματος».

Ακούστε το ΕΔΩ.

SHARE: