Η ώθηση πίσω από το “Upon My Shoulders” ήρθε στον Markus Schulz σε μια ανύποπτη στιγμή, λίγο μετά την εμφάνισή του στο Tomorrowland πριν σχεδόν ένα χρόνο.

Αν η ιστορία του Schulz μας διδάσκει κάτι, είναι να μην υπολογίζουμε τον Markus να κάνει το αναμενόμενο. Είτε πρόκειται για το remix στο indie-folk “Facedown”, είτε γράφοντας τους στίχους του album του “Watch The World”, το επόμενό του καλλιτεχνικό δείγμα είναι πάντα κάτι ξεχωριστό.

Η ώθηση πίσω από το “Upon My Shoulders” ήρθε στον Markus σε μια ανύποπτη στιγμή, λίγο μετά την εμφάνισή του στο Tomorrowland πριν σχεδόν ένα χρόνο. «Σαν DJ”, λέει «όταν κοιτάς το κοινό όπως αυτό της Tomorrowland, βλέπεις εκατοντάδες – ίσως χιλιάδες ανθρώπους που μεταφέρουν άλλους στους ώμους τους.

Είναι ένα δυνατό και ενθαρρυντικό θέαμα, το οποίο με γεμίζει. Κάθε ένα από αυτά τα αγόρια και τα κορίτσια έχουν μια σχέση φιλίας ή αγάπης. Αυτή η σκέψη μαζί με το ασυναγώνιστο “Upon Your Shoulders” ήθελα πολύ να το αποτυπώσω σε ένα τραγούδι».

Η ιδέα αποδείχθηκε πιο απλή από την υλοποίηση. «Αυτό που σίγουρα ήξερα είναι ότι το track χρειάζεται αντρικά φωνητικά. Έπρεπε να ήταν η κατάλληλη φωνή, με το κατάλληλο ηχόχρωμα. Το πίσω μέρος του μυαλού μου, μου έλεγε ότι την ήξερα αυτή τη φωνή αλλά δεν μπορούσα να πω ποιος είναι». Όλα τα παραπάνω συνέβησαν μέχρι ο Markus και το crew του, ενώ ήταν στο LA άκουσαν το “One Minute More”. Η φωνή που ο Markus είχε στο «κεφάλι» άνηκε στον Sebu, τον frontman των Capital Cities.

Ο Markus Schulz είχε κάνει remix το “One Minute More”, τέσσερα χρόνια πριν και όπως ο ίδιος δηλώνει «το έκανα μόνο και μόνο επειδή μου άρεσε η φωνή του». Από εκεί και μετά ήξερε ότι συμπλήρωσε το παζλ. Είχε συνειδητοποιήσει ότι το όνειρό του, η ιστορία του θα γίνουν πραγματικότητα. Έτσι όπως το είχε σκεφτεί στην Tomorrowland.

Από το καλοκαίρι ο Markus προωθεί το τραγούδι σε όλα τα festivals που έχει βρεθεί. Η χαρά, η στιγμή είναι όλα απερίγραπτα. Ένα τραγούδι ευφυές, ανεβαστικό, πλούσιο σε συναισθήματα.

SHARE: