Το νέο single ‘Albenga’ των Glass Rebel είναι ένας synth pop rock ύμνος που συγχρόνως τιμά την dance ”Buggy” σκηνή του “Madchester”

H Albenga είναι μια κωμόπολη (24,144 κατ., 2017) στην επαρχεία της Liguria της Βόρειας Ιταλίας.

Το μεταμεσονύχτιο τρένο που ξεκινά από τη Γένοβα διασχίζει όλες τις απότομες ακτές της ριβιέρας, περνώντας από θαλασσοδαρμένα βράχια και στενά φαράγγια, αλλά φτάνει πάντα σχεδόν άδειο στον ερημωμένο τερματικό της Albenga καθώς η επιβαίνουσα εγκληματικότητα και το υγρό σκοτάδι αποτρέπει τους ντόπιους να ταξιδέψουν έως εκεί.

Το νέο single ‘Albenga’ των Glass Rebel είναι ένας synth pop rock ύμνος που συγχρόνως τιμά την dance ”Buggy” σκηνή του “Madchester” προσφέροντας ρυθμικά πιάνα, afro κρουστά, dark ψυχεδελικές άρπες στόματος από τον Mario Visvix καθώς και fuzzy – wah κιθάρες από τον Στάμο Μπάμπαρη (The Noise Figures).

Tο κομμάτι κυκλοφορεί μαζί με ένα Remix του Trees (feat. Marsheaux) των Glass Rebel απο τον Melorman ο οποίος ξεπερνώντας για λίγο το γλυκό-νοσταλγικό down tempo ύφος που τον χαρακτηρίζει δίνει έναν “acid” χαρακτήρα με στοιχεία από minimal φωνητικά πλαiσιωμένα από dance ρυθμικά που κλιμακώνονται μαζί με την μελωδική γραμμή.

Και τα δύο κομμάτια είναι διαθέσιμα ψηφιακά από την Αmour Records στα μεγαλύτερα digital music stores.

GLASS REBEL / KALTE NACHT / Oδυσσέας ΤΖΙΡΙΤΑΣ Live! @DEATH DISCO

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 / Πόρτες: 21.00 / Είσοδος: 5 ευρώ

Oι Glass Rebel επιστρέφουν ζωντανά στην Αθήνα στη σκηνή της Death Disco με νέες κυκλοφορίες και φρέσκιες συνεργασίες! Μαζί τους οι Kalte Nacht, ένα από τα πιο φρέσκα ονόματα της αγγλόφωνης Synth/New Wave σκηνής, και ο 17χρονος Οδυσσέας Τζιρίτας που αντιπροσωπεύει χαρακτηριστικά τον experimental/ambient synth ήχο της γενιάς του.

SHARE: