Η Dua Lipa ζητά συγγνώμη για ένα τραγούδι

Η Dua Lipa θεώρησε σωστό να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν.

Στην εποχή του διαδικτύου, τίποτα από το παρελθόν δε μένει πραγματικά στο παρελθόν και αυτό είναι ένα μάθημα που η Dua Lipa έμαθε αυτή την εβδομάδα.

Το 2014, πριν αρχίσει επίσημα την καριέρα της, η ταλαντούχα τραγουδίστρια είχε τραγουδήσει το «Smoke, Drink, Break Up» της Mila J και η εκτέλεσή της επανεμφανίστηκε πρόσφατα στο ίντερνετ. Ανάμεσα στους στίχους της Αμερικανίδας ράπερ που τραγούδησε η Dua Lipa ήταν και η λέξη «νέγροι», η οποία στα αγγλικά διαθέτει μειωτικό χαρακτήρα, τουλάχιστον μεγαλύτερο από τη χρήση στην ελληνική γλώσσα.

Το γεγονός ότι η 22χρονη τραγουδίστρια ανέφερε την αμφιλεγόμενη λέξη, δημιούργησε αντιδράσεις.

Η Dua Lipa ζήτησε συγγνώμη μέσω Twitter, λέγοντας ότι «δεν το σκέφτηκε τότε»: «Σε σχέση με το cover του 2014, δεν ήθελα ποτέ να προσβάλλω ή να αναστατώσω κανέναν», έγραψε.

«Δεν είπα ολόκληρη τη λέξη, αλλά μπορώ να παραδεχθώ ότι δεν έπρεπε να πάω εκεί καθόλου και ότι μία διαφορετική λέξη θα μπορούσε να έχει ηχογραφηθεί μαζί για να αποφευχθεί η προσβολή και η σύγχυση. Δεν το σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή», εξήγησε.

Σε ένα άλλο tweet πρόσθεσε: «Είμαι πάντα υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και λυπάμαι πολύ για όσους έχω προσβάλει.»
Η ένταση στην επίμαχη λέξη είχε μειωθεί στην ηχογράφηση, δείχνοντας σαφώς ότι κάποιος ήξερε ότι θα προκαλούταν πρόβλημα. Επιπλέον, το τραγούδι δε φαίνεται να υπάρχει στο διαδίκτυο με τη λέξη να ακούγεται πλήρως.

Παρ’ όλα αυτά, η Dua Lipa θεώρησε ότι υπήρχε λόγος να ζητήσει συγγνώμη ούτως ή άλλως, ώστε να επανορθώσει.

Στα αμιγώς μουσικά νέα, την προσεχή Παρασκευή (12/01) η ανερχόμενη pop star θα κυκλοφορήσει το video clip του «IDGAF», του επόμενου single από το πρώτο άλμπουμ της μετά την επιτυχία του «New Rules».

Πηγή: hit-channel.com

SHARE:

Σχετικά