Το «Wish I Knew You» των The Revivalists είναι η μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι με κάθε επισημότητα το funk pop διαμάντι «Wish I Knew You» των The Revivalists.

Οι The Revivalists κυριαρχούν στο Νο1 των ραδιοφωνικών μεταδόσεων στην Ελλάδα, εκθρονίζοντας το «Shape Of You» του Ed Sheeran μετά από εννέα συνεχόμενες εβδομάδες πρωτιάς.
Το επταμελές συγκρότημα από τη Νέα Ορλεάνη ιδρύθηκε το 2007. Ο ήχος τους, όπως και η πόλη τους, αναμιγνύει ροκ, ποπ, funk με τζαζ πινελιές και το αποτέλεσμα αν μη τι άλλο είναι ελπιδοφόρο.
Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα τρεις δίσκους. Ο πρώτος, το «Vital Signs», το 2010. Μία ανεξάρτητη παραγωγή το 2014, το «City of Sound» και το 2015 το «Men Amongst Mountains» από τη δισκογραφική εταιρεία Wind–Up. Ο πιο πρόσφατος ηχογραφήθηκε μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες στη γειτονιά τους, στο Studio In The Country.
Για όσους πιστεύουν στην αύρα που μπορεί να κρύβεται σε ένα χώρο, στο ίδιο στούντιο που έχουν ηχογραφήσει οι Kansas μεταξύ άλλων και τα πολυπλατινένια «Leftoverture» (εξ ολοκλήρου) και «Point of Know Return» (εν μέρει, με το θρυλικό «Dust in the Wind»), φτιάχτηκε η παραγωγή του πολυπλατινένιου «Dirty Dancing» και το έχουν εμπιστευτεί για τις δουλειές τους καλλιτέχνες όπως ο Stevie Wonder (στο «Journey Through the Secret Life of Plants»), ο Dr. John, o Willie Nelson και οι The Neville Brothers.
Το αποτέλεσμα είναι θετικότατο, το τρίτο άλμπουμ των The Revivalists, ηχογραφημένο ζωντανά, έχει τον πιο δεμένο ήχο τους μέχρι τώρα, αντικατοπτρίζοντας και το δέσιμο τους ως μπάντα, σε παραγωγή όπως και στο «City of Sound» από τον Ben Ellman, αναδεικνύοντας καλύτερα από ποτέ τις συνθέσεις τους και τις επιρροές τους, ειδικά τις τζαζ και μπλουζ.
Το «Men Amongst Mountains» έκανε το ντεμπούτο του στο Νο2 των εναλλακτικών άλμπουμ της Αμερικής, ενώ ένα χρόνο από την κυκλοφορία του και υποστηριγμένο από συνεχόμενες εμφανίσεις που οφείλει στον εαυτό του κάθε νέο συγκρότημα που προσπαθεί να γίνει γνωστό, έβγαλε τη μέχρι τώρα μεγαλύτερη επιτυχία τους.
«Wish I knew you when I was young»
Το εθιστικό funk pop διαμάντι «Wish I Knew You» έγινε Νο1 στην «Adult Alternative Songs» του «Billboard», το Σεπτέμβριο του 2016. Το Μάρτιο του 2016, το περιοδικό «Rolling Stone» πρότεινε τους The Revivalists μέσα στα δέκα νέα ονόματα που αξίζει κάποιος να προσέξει.
Οι David Shaw (φωνητικά), Ed Williams (κιθάρα), Zack Feinberg (κιθάρα), Rob Ingraham (σαξόφωνο), George Gekas (μπάσο), Andrew Campanelli (ντραμς) και Michael Girardot (πλήκτρα, τρομπέτα) έχουν δημιουργήσει τη νέα αγαπημένη συνήθεια του ελληνικού κοινού και το επιβεβαιώνουν καταλαμβάνοντας το Νο1 του διεθνούς Airplay Chart στην Ελλάδα, όπως αποτυπώθηκε στην κατάταξη της τελευταίας εβδομάδας (44/2017).
Το «Wish I Knew You» κυκλοφορεί από τη Wind-Up / Concord Music και στην Ελλάδα από τη Minos EMI / Universal.
Δείτε το video clip εδω:

 

 

SHARE: